2017. január 28., szombat

Téli szezon (2017)

Sziasztok! :)

Az idei téli választék kifejezetten sokszínű; akármilyen ízlése van az embernek, szinte biztos, hogy talál egy-két tetszetőset. Ezúttal egy 7+1-es lista készült a szezon legjobbjairól, és a listán szereplő animék mindegyikét élvezem, szóval erre a télre boldog vagyok. Elvégre nincs is szebb, mint késő este ülni a meleg lakásban, animét nézni, és várni, hogy vége legyen a rossz időnek. :D

Az alább felsorolt műveken kívül is vannak még, amik bejöhetnek, a maguk műfajában nem rosszak, de én biztos nem nézném végig. Ilyenek a Chain Chronicle, a Spiritpact, az Akiba's Trip vagy az Onihei.
Továbbá nem kerültek fel a listára azok a folytatások, amikbe bele se néztem, mert nem láttam az első szezonjukat. Ilyenek a KonoSuba 2, a Super Lovers 2, illetve a Chaos;Child.

Szóval, amiket nézni fogok:

+1. Gabriel DropOut


Gabriel White egy aranyos, kedves, intelligens angyal, aki további tudásszerzés céljából leszáll a földre, és beiratkozik iskolába. Csakhogy ennek hatására száznyolcvan fokos fordulatot vesz a személyisége: a korábban szorgalmas, jó szándékú angyalból lusta naplopó lesz - így kezdődik a természetfeletti elemekkel díszített iskolai komédia.
Ha unatkozik az ember, és valami őrültségre vágyik, arra megfelelő. Nem voltak elvárásaim, mikor leültem elé, végül mégis mosolyra húzódott a szám egy-egy vicces jelenet után. Szórakoztatónak bizonyult, bár a történetben nem sok fantáziát látok. Nem biztos, hogy végig fogom nézni, de ha tartja azt a szintet, amit az elején, nem lesz rossz.

7. Fuuka


Haruna Yuu egy középiskolás srác, aki általában csendes, a telefonján viszont örömmel megosztja a világgal élete fontos és nem fontos pillanatait. Egy félreértés folytán megismerkedik Akitsuki Fuukával, akinek az az álma, hogy egy zenekar énekesnője legyen. 
Az első pár rész tele van közhelyekkel, de annyi jó véleményt olvastam a mangáról, hogy biztosan okoz majd meglepetéseket a sztori. Adok neki egy esélyt, aztán majd meglátom.

6. Masamune-kun no Revenge


Masamune Makabe új iskolában kezdi a tanévet; jóképű, népszerű srácként éli életét, és ezt tudja is magáról. Vele egy suliba jár a lány, Adagaki Aki, aki gyerekkorában megalázta, Makabe pedig ezt szeretné megbosszulni. Elhatározza, hogy magába bolondítja a lányt, és összetöri a szívét.
Szórakoztató romantikus komédia, semmi több, de úgy tűnik, a jobbik fajtából.

5. Demi-chan wa Kataritai


Különleges teremtmények, félemberek élnek a társadalomban, egy nyitott, érdeklődő biológiatanár pedig beszélget velük a hétköznapi problémáikról, az életükről. A történet nagyon egyszerű, először azt hittem, kínszenvedés lesz megnézni, végül mégis tetszett: a szereplők aranyosak, a hangulata különleges.

4. Kuzu no Honkai


Awaya Mugi és Yasuraoka Hanabi két reménytelenül szerelmes tizenhét éves. Tudják, hogy szerelmüket nem kaphatják meg, ezért egy érzelmektől mentes testi kapcsolatot alakítanak ki, hogy egymást segítsék a nehéz időkben. 
Ez az a fajta anime, ami vagy jó lesz, vagy nagyon rossz. Az első részek alapján inkább a jó felé tendál, én pedig bízom benne, hogy tényleg az lesz. Egy biztos: nagy adag empátiára van szüksége az embernek ahhoz, hogy megértse a karakterek gondolkodásmódját.

3. Youjo Senki


Egy sikeres japán üzletemberre megharagszik egy magát Istennek nevező különös figura, és visszaküldi a múltba, a második világháborúba. Itt aztán a kislányként újjászületett üzletember, Tanya csatlakozik a hadsereghez, és mint mindenhol, itt is a siker a célja.
A szezon legnagyobb meglepetése. Próba-szerencse alapon néztem bele, és meglepően tetszett. Az első rész után már tudtam, hogy rajta lesz a listán, a második részt követően pedig egyenesen dobogós lett. Remélhetőleg nem rontják el annyira, mint az előző szezon Shuumatsu no Izettáját.

2. Ao no Exorcist 2


A shounen-rajongó korszakomnak már rég vége szakadt, az Ao no Exorcist viszont egy gyöngyszem a műfajban. Vannak benne tipikus klisék, de a szórakoztató történet és a kedvelhető karakterek az egekbe emelik az élvezeti szintjét.
Tehát kiváltképp örülök neki, hogy az Okumura-fivérek és az Igaz Kereszt rend ördögűzői visszatértek - a cselekmény a manga szerint folytatódik, tehát nem ott, ahol az első évad befejeződött. Kis útmutató az időrendről, ha nem követitek a mangát:
1. első évad 1-15 rész
2. manga 15. fejezet
3. második évad

1. Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu 2


Folytatódik Yotarou útja a rakugo művésszé válás felé. Az első szezon a 2016-os év egyik legjobbja: kevés anime van, ami annyira megfog már az elején, hogy még magyar felirat híján is végignézem angolul, de ez olyan volt, és eddig a második évad is hozza a megszokott színvonalat. Érzelmes és nagyon szép, a karakterei pedig egyediek. (Írnom kéne róla egy kritikát, egyetértetek?)

xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése